PALVELUT


Hieronnat

Ylävartalohieronta 45 – 60 min.
Niska, hartiat, selkä, kädet, kaula, rinta (asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan).

Alavartalohieronta 60 – 75 min.
Jalkapohjat, pohkeet, reidet, pakarat, sääret (asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan).

Niska-hartia-selkähieronta 30 min.
Pakaroiden yläosa, selkä, hartiat ja niska.

Kokovartalohieronta 90 min.
Jalkapohjat, pohkeet, reidet, pakarat, sääret, selkä, hartiat, niska, kädet, rinta, kaula. Kevyt hieronta, joka rentouttaa ja parantaa aineenvaihduntaa. Hoidon voi toteuttaa myös keskittyen tiettyjen ongelma-alueiden huolellisempaan käsittelyyn.

Vatsahieronta 30 min.
Vatsa-, lanne- ja kylkien lihakset. Edistää ruuansulatusta, lievittää stressiä, poistaa kuona-aineita ja rentouttaa.

Kasvo- ja päähieronta 30 min.
Kasvojen pintapuhdistus, hieronta, voitelu kosteuttavalla voiteella, pään ja niskan hieronta. Rentouttaa ja poistaa stressiä, tekee hyvää iholle.

Jalkahieronta 30 min.
Jalkapohjat ja pohkeet. Vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja elvyttää väsyneitä jalkoja.

 


Muut hoidot

Hemmotteluhoito 60 min.
Jalkapohjien ja pohkeiden tai niska-hartia-seudun kevyt hieronta, kasvojen pintapuhdistus, hieronta ja voitelu kosteuttavalla voiteella, pään ja niskan hieronta. Erittäin rentouttava, hoitaa kasvojen ihoa, sopii hyvin lahjaksi.

Lämpöhoito n. 15 min.
(lämpöpakkaus) Käytetään paikallisesti hierontojen yhteydessä tarpeen mukaan. Rentouttaa, kipukynnys kasvaa, verenkierto paranee ja lihaksen elastisuus nousee, kuona-aineet poistuvat aineenvaihdunnan parantuessa.

Nivelten mobilisointi
Menetelmän avulla hieroja liikuttaa rauhallisesti niveltä liu´uttamalla tai vetämällä (traktio).  Liike kohdistetaan yhteen niveleen kerrallaan. Näin pyritään lievittämään kipua, lisäämään nivelen liikkuvuutta ja parantamaan nivelruston aineenvaihduntaa.

Passiiviset venytykset
Venytyksellä pyritään lisäämään lihasten venyvyyttä ja liikeratojen toimintaa. Hieroja venyttää asiakkaan lihasta, jolloin asiakas pystyy olemaan rentona ja venytys kohdistuu paremmin kohdelihakseen. Tämä tehdään yhteistyössä asiakkaan kanssa hänen tuntemuksiaan kuunnellen.

Lihasenergiatekniikka (MET)
Tekniikassa hieroja venyttää ensin lihasta. Sitten asiakas jännittää lihasta venytyksestä poispäin 5-7 sekuntia hierojan vastustaessa liikettä. Tämän jälkeen asiakas rentouttaa lihaksen ja liikelaajuus lisääntyy. Tämä toistetaan 3-6 kertaa.

Triggerpistehoito
Triggerpisteet ovat kipupisteitä lihaksissa, jotka aiheutuvat aineenvaihdunnallisesta häiriöstä. Hieroja painaa pistettä, jolloin verenkierto pisteessä elpyy ja kipu hälvenee.

Liikkuvuustestaus ja ryhtikartoitus 15 min.
Tehdään asiakkaan halutessa, hyvä tehdä ensimmäisellä kerralla. Muutamalla liikkeellä testataan kaularangan, olka-hartiaseudun, rinta- ja lannerangan, reisi- ja pohjelihasten liikelaajuuksia. Ryhtiä tarkastellaan kaikista eri suunnista. Testeillä ja tarkastelulla saadaan tietoa lihastasapainosta (liikkuvuus ja kireydet) ja mahdollisista ongelma-alueista, näin voidaan keskittyä hoidossa heti oikeisiin alueisiin.

Yksilölliset hoitosuunnitelmat
(vähintään 4 hoitokertaa) • tehdään liikkuvuustestit ja ryhtikartoitus • mietitään yhdessä hoidon tavoitteet ja hoitokerrat • toteutetaan hoidot • tutkitaan tulokset ja mietitään jatkoa

 


Kinesioteippaukset

Kinesioteippausta voidaan käyttää kivun lievityksessä, lihasten rentouttamisessa, nivelen asennon korjaamisessa, turvotuksen hoidossa sekä tukena esim. leikkauksen ja vamman jälkeisessä hoidossa.

Teippaus parantaa aineenvaihduntaa ja vähentää painetta kipualueella. Teippaustekniikka ja sen positiiviset vaikutukset perustuvat ihon ja ihonalaiskudosten liikuttamiseen teipin avulla.

Kinesioteippauksen vaikutukset ovat yksilöllisiä, mutta teippausta on hyvä kokeilla, koska haitat, kuten ihon allergiset reaktiot, ovat harvinaisia.

 

Kaikki hieronnat ovat luonteeltaan hoitavia. Se tarkoittaa, että asiakasta hoidetaan alkuhaastattelun ja havannoinnin perusteella, ottaen huomioon asiakkaan toiveet. Myös urheiluhieronta on hoitavaa hierontaa, jossa huomioidaan lisäksi lajin vaatimukset, harjoittelukaudet, pelit/kilpailut ja harjoittelun rytmitys.